WINTERBARBECUE

TAKE AWAY


Hello world

American BBQ


Pulled pork burger met bbq sauce

Serveer deze bereiding aan fans van varkensvlees en ze zijn in de 7de hemel. Deze Amerikaanse bereiding van ‘pulled pork’ verandert een stevige varkensschouder na 12 uren "low & slow" bbqtijd en een beetje handenarbeid in pluksels kruidig vlees om tussen een broodje te serveren. De ‘rub’ van specerijen waarmee je het vlees ingewrijft zorgt voor een opmerkelijke smaak. BBQ saus die we erbij serveren is "home made".


Smokey ribs 

Onze ondertussen al gekende smokey ribs gelakt met onze huismarinade op basis van Loonse stroop & sweet chili.


Moink balls 

Op 2 augustus 2008 verscheen het eerste berichtje over MOINK Balls op het BBQ-Brethren Forum. Larry “BBQ-Grail” had een zak kant en klare Italiaanse diepvries gehaktballetjes gekruid met barbecue rub, omwikkeld met spek, dit alles vastgezet met een prikkertje en na een tijdje in de smoker, er saus over gedaan.
De MOINK Ball was geboren. De naam is een samensmelting van de geluiden die de dieren waarvan deze balletjes worden gemaakt maken, Moo en Oink. Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de bacon.


Buffalo hot wings

De echte Amerikaanse buffalo vleugeltjes worden gefrituurd maar ik maak ze liever in de oven. De saus voor de kippenvleugels heeft een iets zurige smaak en kan van licht pittig tot erg heet zijn. Ikzelf maakte een "eetbare" variant.


Cowboy caviar & cole slaw

Deze licht pittige salade kent meer variaties dan ik kan tellen. Altijd zitten er peulvruchten, groenten en kruiden in, soms ook fruit. Het geheel wordt gemarineerd in een frisse dressing en wat wil je nog meer? Hieronder vind je mijn versie, afgekeken van een traditioneel recept van een Amerikaans familierecept.

Cowboy caviar is ontstaan in het zuiden van de Verenigde Staten, waar het Texas caviar genoemd wordt. Daar werd de salade oorspronkelijk gemaakt met zwart-oogbonen. Volgens een lange traditie wordt het gerecht op nieuwjaarsdag nog steeds op deze manier gegeten.  Het ontstaan van deze nieuwjaarstraditie is begonnen in de tijd waarin Afrikanen naar de Nieuwe Wereld werden gehaald.


Bacon jam

Smeerbare bacon; beter wordt het toch niet? Bacon jam is eigenlijk een relish; een pikante saus die je gebruikt om gerechten wat pit te geven.

De jam is zoet, zout, zuur en rokerig tegelijk. Dat komt door de ingrediëntenlijst: er gaan naast bacon ook uien, bruine suiker en azijn in. Doordat de bacon heel langzaam wordt gebakken, krijgt ‘ie de structuur van een jam of saus. Daarna wordt ‘ie kort gemalen in de keukenmachine.


Rocky road brownie

Deze week staat de heerlijke Amerikaanse chocolade-traktatie Rocky Road op het menu. Met andere woorden; brownies met stukjes chocola, noten, cranberries, maltesers, marshmallows en een vleugje karamel. Als dat geen hemelse combinatie is, weet ik het ook niet meer!


Winterbarbecue bestellen


Best kan u de winterbarbecue op voorhand bestellen, dit kan elke week vanaf woensdag via onze webshop.

Omdat wij elke week afwisselen van gerechten kan u enkel bestellen voor het komende weekend.

Zaterdag namiddag sluiten wij de webshop om 15u en kan u enkel nog telefonisch bestellen op volgend nummer: 0471787323

Winterbarbecue afhalen

Vanaf 6 november zijn we er weer voor u met heerlijke grill-en barbecue gerechten. Al dit lekkers wordt vers voor u gegrild, hierdoor kan u best rekening houden met 15 minuutjes wachten. Wij zorgen ervoor dat u alles warm mee naar huis kan nemen, maar om er zeker van te zijn dat het eten ook warm bij u op tafel komt, raden wij u aan om 1 van onze herbruikbare warmhoudtassen aan te kopen.


Hello world

Wenst u op de hoogte gehouden worden van onze winterbarbecue gerechten?